Hledáme učitele na fokusní skupinu

V současné době připravujeme v rámci mezinárodního projektu Get up and Goals! fokusní skupinu ke školním „benchmarks“ – hodnocení a porovnání začlenění globálního rozvojového vzdělávání do školy (nejen do výuky) – a hledáme učitele a učitelky, kteří nám poskytnou svoje názory k vytvářenému nástroji.
 
Nyní máme vytvořený dokument (pracovně Rámec vzdělávání pro globální občanství), který je přeložený z britského a irského prostředí a rádi bychom jej adaptovali na českou realitu. A protože chceme vytvořit něco, co budou učitelé používat, tak Vás chceme přizvat do přípravného procesu.
 

ZDE najdete průvodce a kritéria pro 3 úrovně. Naším úkolem je dokument zjednodušit a adaptovat (z 18 indikátorů můžeme snížit na 10-13 a z 6 oblastí můžeme pokrýt min 5).

Pro tuto chvíli hledáme zájemce, kteří mají chuť se do dokumentu trochu zahloubat a věnovat nám svůj čas na fokusní skupině. Hledáme učitele zkušené i méně zkušené v globálním rozvojovém vzdělávání.

Fokusní skupina se uskuteční jedno odpoledne v Olomouci, ve 2. polovině v listopadu/začátek prosince. Termín bude rozhodnut společně formou hlasování mezi přihlášenými účastníky. Prosím o vyjádření zájmu o účast na FG a diskuzi s tím spojenou (min. přečíst dokumenty dopředu, přijít s návrhy). Budu ráda, pokud oslovíte i kolegy ze školy.
 
Pro vyjádření předběžného zájmu se do 7. 11. 2019 registrujte ZDE. Následně společně vybereme konkrétní termín, který bude vyhovovat většině.
 
Účast na fokusní skupině je honorovaná (příprava, diskuze, účast na setkání a případně komentáře v pís. podobě) na 1000 Kč formou DPP na osobu. V případě otázek se obraťte na lenka.pankova@arpok.cz